Κάθειρξη 30 ετών σε Σενεγαλέζο για δολοφονία

Κάθειρξη 30 ετών σε Σενεγαλέζο για δολοφονία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ. Σε κάθειρξη 30 ετών καταδίκασε δικαστήριο της Φλωρεντίας τον 27χρονο παράτυπο μετανάστη από τη Σενεγάλη, Τιντιάν Ντιάο, για τη δολοφονία της Αμερικανίδας Ασλεϊ Ολσεν, που βρέθηκε στραγγαλισμένη και γυμνή στο διαμέρισμά της στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης τον Ιανουάριο.

Ο Ντιάο είχε γνωρίσει την Ολσεν λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της σε νυχτερινό κέντρο της Φλωρεντίας. Το δικαστήριο απέρριψε, ωστόσο, το αίτημα του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε η ποινή να λαμβάνει υπόψη της τον βασανισμό του θύματος, πριν από τον θάνατό του, στα χέρια του δράστη.

Ο Ντιάο, που μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του κακουργιοδικείου, συνελήφθη στις 14 Ιανουαρίου, πέντε ημέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Ολσεν.

Η αστυνομία συνέκρινε δείγμα DNA του Ντιάο με ίχνη γενετικού υλικού, που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, σε ένα προφυλακτικό και σε αποτσίγαρο. Η νεκροψία κατέληξε ότι η 35χρονη Ολσεν είχε πεθάνει από στραγγαλισμό, αν και είχε επίσης υποστεί διπλό συντριπτικό κάταγμα του κρανίου.

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι το ζευγάρι ήλθε στα χέρια, αφού καβγάδισε, ύστερα από συναινετική ερωτική πράξη, καθώς η σορός της Ολσεν δεν έφερε ίχνη βιασμού.

Η Αμερικανίδα ήταν γνωστή στη Φλωρεντία, όπου ζούσε πολλά χρόνια εργαζόμενη ως εικαστικός και διοργανώτρια πάρτι. Η Ολσεν είχε μετακομίσει στη Φλωρεντία, από τη γενέτειρά της, τη Φλόριντα.

Η δολοφονία της Ολσεν και η καταδίκη του 27χρονου Σενεγαλέζου επανέφερε στις μνήμες την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Βρετανής φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ. Η αστυνομία της Περούτζια είχε αρχικά κατηγορήσει τον άστεγο μαύρο μετανάστη από την Ακτή Ελεφαντοστού Ρούντι Γκέντε για το έγκλημα, για να στραφεί εντέλει στην κατεύθυνση της Αμερικανίδας συμφοιτήτριας της Κέρτσερ, Αμάντα Νοξ και του συντρόφου της, Ραφαέλε Σολετσίτο. Τα αλλεπάλληλα σφάλματα των διωκτικών αρχών, όμως, οδήγησαν στην οριστική αθώωση της Νοξ. Ο Γκέντε, που καταδικάσθηκε ως συνεργός σε 16 χρόνια κάθειρξη, επιδιώκει τώρα την αναψηλάφηση της δίκης του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή