Οχυρώνονται οι Φιλιππίνες ενόψει της άφιξης του τυφώνα Νοκ-Τεν

Οχυρώνονται οι Φιλιππίνες ενόψει της άφιξης του τυφώνα Νοκ-Τεν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές των Φιλιππίνων κάλεσαν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της ανατολικής χώρας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της έλευσης τυφώνα ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Η καταιγίδα Νοκ-Τεν μπορεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 222 χλμ. την ώρα, όταν πλήξει αύριο το νησί Καταντουάνες όπου ζουν 250.000 κάτοικοι, αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο πρόληψης των τυφώνων.

Ο τυφώνας αναμένεται να σαρώσει τη Δευτέρα το μεγάλο νησί Λουζόν, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Μανίλα.

«Παραδώσαμε στις αρχές ειδοποιήσεις για την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους», δήλωσε η Ράσελ Μιράντα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην περιοχή Μπικόλ όπου βρίσκεται η Καταντουάνες.

Η αγροτική αυτή περιοχή, με 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι συχνά η πρώτη που πλήττεται από το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο ευθύνεται για περίπου 20 τυφώνες που σαρώνουν το αρχιπέλαγος κάθε χρόνο.

Ο Σέντρικ Νταέπ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην επαρχία Αλμπάι (περιοχή Μπικόλ) δήλωσε ότι 400.000 άνθρωποι τουλάχιστον πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Δεν έχουμε αρκετές θέσεις για να δεχθούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους στα κέντρα φιλοξενίας μας», διευκρίνισε καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί φίλους ή συγγενείς για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η δριμύτητα των καταιγίδων τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Τον Νοέμβριο του 2013, 7.350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του σούπερ-τυφώνα Χαϊγιάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή