ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ο στρατός κατέλαβε τον τελευταίο θύλακα της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Σαμπίσα

nigiria-o-stratos-katelave-ton-teleytaio-thylaka-tis-mpoko-charam-sto-dasos-sampisa-2167323

Ο στρατός της Νιγηρίας κατέλαβε ένα στρατόπεδο της Μπόκο Χαράμ, τον τελευταίο θύλακα της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης στο δάσος Σαμπίσα, που κάποτε αποτελούσε το προπύργιό της, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ υπερήφανος για τους γενναίους στρατιώτες μας, αφού πληροφορήθηκα την πολυαναμενόμενη είδηση για την τελική συντριβή των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ στον τελευταίο θύλακά τους στο δάσος Σαμπίσα» ανέφερε ο Νιγηριανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για την τύχη του Αμπουμπακάρ Σεκάου, το αρχηγού της φράξιας της Μπόκο Χαράμ που είχε τη βάση της στη Σαμπίσα και είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Σεκάου διοικούσε το κίνημα αυτό επί πολλά χρόνια, μέχρι που ένα τμήμα του, με επικεφαλής τον Άμπου Μόσαμπ Αλ Μπαρνάουι, αποσχίστηκε.

Τον περασμένο Αύγουστο το ΙΚ έχρισε ηγέτη της Μπόκο Χαράμ τον Μπαρνάουι, οι άνδρες του οποίου δρουν κυρίως στην περιοχή της λίμνης Τσαντ.

Την Τετάρτη, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι απελευθέρωσε 1.880 πολίτες και αιχμαλώτισε περισσότερους από 500 μαχητές της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Σαμπίσα.