Τουρκία: Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι υπό παρακολούθηση για σχέσεις με την τρομοκρατία

Τουρκία: Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι υπό παρακολούθηση για σχέσεις με την τρομοκρατία

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες σε βάρος 10.000 ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατική" δράση ή για "προσβολή" κυβερνητικών αξιωματούχων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Οι έρευνες, σύμφωνα με το AP, αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που συνεχίζεται με αποφασιστικότητα παντού, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, στα μέσα Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχώρησαν σε εκκαθαρίσεις σε ευρεία κλίμακα. Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχίες για τις εξελίξεις αυτές και κατηγορούν την Άγκυρα για καταστολή της αντιπολίτευσης.

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι που κατηγορούνται για «προπαγάνδα ή υπεράσπιση της τρομοκρατίας» ή ακόμη και για »προσβολή κρατικών αξιωματούχων» τέθηκαν υπό κράτηση τους τελευταίους έξι μήνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή