Νετανιάχου: «Επαίσχυντο» το ψήφισμα του Ο.Η.Ε

Νετανιάχου: «Επαίσχυντο» το ψήφισμα του Ο.Η.Ε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προκατειλημμένο» και «επαίσχυντο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, το ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή στον ΟΗΕ κατά της επικοιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ.

«Η απόφαση που ελήφθη είναι προκατειλημμένη και επαίσχυντη, όμως εμείς θα την υπερπηδήσουμε (…) αυτό θα πάρει χρόνο ωστόσο αυτή η απόφαση θα ακυρωθεί» επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια τελετής που αναμετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Νετανιάχου τόνισε επιπλέον ότι το Ισραήλ θα επανεξετάσει τις σχέσεις του με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Έδωσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ολοκληρώσει σε διάστημα ενός μήνα την επαναξιολόγηση όλων μας των επαφών με τα Ηνωμένα Έθνη, μεταξύ αυτών την χρηματοδότηση από το Ισραήλ των οργάνων του ΟΗΕ και την παρουσία αντιπροσώπων του ΟΗΕ στο Ισραήλ» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το κείμενο που ψηφίστηκε αργά χθες καλεί το Ισραήλ να «σταματήσει αμέσως και εντελώς οποιαδήποτε εποικιστική δραστηριότητα σε κατεχόμενο έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ»

Για πρώτη φορά από το 1979, οι ΗΠΑ δεν άσκησαν βέτο σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα, ενώ μέχρι τώρα υποστήριζαν το Ισραήλ σε αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα.

Η αποχή τους, σε συνδυασμό με τη θετική ψήφο των 14 άλλων μελών, επέτρεψε την υιοθέτηση της απόφασης..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή