Τουρκία: Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Τουρκία: Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τη δολοφονία, την περασμένη εβδομάδα, του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μπροστά στις κάμερες, ένας αστυνομικός 22 χρονών σκότωσε με εννέα σφαίρες τον διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ, στα εγκαίνια μιας έκθεσης στις 19 Δεκεμβρίου, προτού σκοτωθεί από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης.

Η απαγόρευση θα ισχύει έως το πέρας της αστυνομικής έρευνας, διευκρινίζει το Ανατολή, και αφορά τόσο τις εικόνες της δολοφονίας, οι οποίες έχουν αναμεταδοθεί ευρέως από τα διεθνή μμε, όσο και τις πληροφορίες που αφορούν υπόπτους, μάρτυρες και θύματα.

Το δικαστήριο της Άγκυρας ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του γενικού εισαγγελέα, εξηγώντας πως η μετάδοση των πληροφοριών αυτών μπορεί να επιφέρει βλάβη τόσο στην έρευνα όσο στην εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο επιβάλλεται η απαγόρευση αυτή μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Καρλόφ. Ωστόσο τη Δευτέρα (χθες) δημοσιεύθηκε μια μακρά συνέντευξη της αδελφής του δράστη στην εφημερίδα Hurriyet.

Η νεαρή γυναίκα εξηγούσε στην εφημερίδα πως ο αδελφός της, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, είχε υποστεί «πλύση εγκεφάλου» κατά τη φοίτησή του στην αστυνομική σχολή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σπεύσει να συνδέσει τον δολοφόνο με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο έχει αποδώσει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η Ρωσία εκτιμά, από την πλευρά της, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή