«Κυβερνητική» κρίση στα κατεχόμενα

«Κυβερνητική» κρίση στα κατεχόμενα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «κυβερνητική» κρίση κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ο Σερντάρ Ντενκτάς αποχώρησε από συνεδρίαση της «βουλής». Ο «Πρωθυπουργός» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα, αντιδρώντας σε απόφαση του «συγκυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας για την προώθηση ενός οικονομικού πακέτου, το οποίο αφορά αποζημιώσεις πρώην «δημόσιων υπαλλήλων», αποχώρησε από συνεδρίαση της «βουλής». Το πακέτο πέρασε με τους ψήφους του ΚΕΕ και της τ/κ κεντροαριστεράς.

Μετά την νέα εξέλιξη, ο Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν προέβη σε σημαντικές δηλώσεις. Ο «Πρωθυπουργός» τονίζει τα εξής: «Δεν επιθυμούσαμε να προκαλέσουμε κυβερνητική κρίση, όμως υπάρχει απόφαση κοινοβουλευτικής ομάδας. Το πρωτόκολλο το υπέγραψα εγώ. Σε περίπτωση που χρειάζεται να αναλάβω πρωτοβουλία θα την λάβω».

Στην συνέχεια, ο κ. Όζγκιουργκιουν προσθέτει τα εξής: «Το συγκυβερνών κόμμα δεν έχει την υποχρέωση να συμμερίζεται την άποψη μου. Έχουμε κοινοβουλευτικό σύστημα, έτσι δεν είναι; Έχουμε απόφαση κοινοβουλευτικής ομάδας. Σε περίπτωση που υπάρχει κυβερνητική κρίση, θα προχωρήσουμε σε εκλογές. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε γνώμη. Θα μελετήσουμε την νέα κατάσταση ως κόμμα».

Με τα παραπάνω λόγια, ο κ.. Όζγκιουργκιουν ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Η είδηση κάνει τον γύρω των τ/κ μέσων ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή