Αρχισε η πρώτη δίκη για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Αρχισε η πρώτη δίκη για το πραξικόπημα στην Τουρκία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Αρχισε χθες στην Κωνσταντινούπολη η πρώτη σημαντική δίκη που σχετίζεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στο εδώλιο κάθισαν 29 αστυνομικοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, βοήθησαν τους στασιαστές στο εγχείρημα ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης, εξαιτίας του οποίου 270 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αλλες, μικρότερης σημασίας, δίκες διεξάγονται σε σειρά τουρκικών πόλεων.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει την επιβολή ισόβιων δεσμών για 21 αξιωματικούς που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν άμεσα στο πραξικόπημα, ενώ άλλοι οκτώ αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 15 ετών για συμμετοχή στο παρακρατικό δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο μεταξύ, δικαστήριο στην τουρκική πρωτεύουσα απαγόρευσε τη δημοσίευση πληροφοριών γύρω από τις έρευνες για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ. Οι δικαστές έκαναν δεκτό σχετικό αίτημα των εισαγγελικών αρχών, θεωρώντας ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών θα μπορούσε να αποβεί εις βάρος της εθνικής ασφάλειας και της ίδιας της έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή