Βομβαρδίστηκε εκ νέου η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

Βομβαρδίστηκε εκ νέου η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό επλήγη από έναν όλμο το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η πρεσβεία χτυπήθηκε δύο φορές από οβίδες και χθες, Τετάρτη. Η ρωσική διπλωματία έκρινε ότι οι επιθέσεις αποτελούσαν προβοκάτσια, με στόχο να εκτροχιαστεί η προσπάθεια για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης.

Η οβίδα που έπληξε τη ρωσική πρεσβεία εκτοξεύθηκε από μια συνοικία της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, και «έπεσε μέσα στην πρεσβεία, κοντά στην είσοδο της προξενικής υπηρεσίας», διευκρίνισε η Ζαχάροβα. Η έκρηξη της οβίδας «προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές» και «δεν υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε η ίδια, κρίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση στόχος της επίθεσης ήταν να ακυρωθεί η εκεχειρία.

Η επίθεση καταγράφηκε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα θα τεθεί σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες, ενόψει συνομιλιών στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης η Τουρκία και το Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή