Eπιφυλακτικός ο Τραμπ για τη ρωσική ανάμειξη σε κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ

Eπιφυλακτικός ο Τραμπ για τη ρωσική ανάμειξη σε κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιφυλάξεις για το κατά πόσο η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να προβούν σε βεβιασμένη επίρριψη ευθυνών στη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η εφημερίδα «The Washington Post» έγραψε την Παρασκευή επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι η Ρωσία πιθανόν βρίσκεται πίσω από μια εισβολή χάκερ σε μια εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βερμόντ.

«Νομίζω ότι είναι άδικο εάν δεν το γνωρίζουμε. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Ξέρω επίσης πράγματα που άλλοι αγνοούν, και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι» είπε ο Τραμπ. Ερωτηθείς τι εννοεί, ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε «θα μάθετε την Τρίτη ή την Τετάρτη» χωρίς να δώσει κάποια διευκρίνιση.

Ο Τραμπ προσπάθησε εξάλλου να δώσει έναν θετικό τόνο στις δηλώσεις του λέγοντας πως ελπίζει ότι «θα έχουμε εξαίρετες σχέσεις με πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας».

Δεν δίστασε, παράλληλα, να επικρίνει ξανά τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για τις δηλώσεις του σχετικά με την πολιτική του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ άδικες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή