Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την Πρωτοχρονιά

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την Πρωτοχρονιά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram, ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την ανάληψη της ευθύνης για επιθέσεις.

Προς το παρόν η ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ δεν έχει σχολιαστεί από Τούρκους αξιωματούχους.

«Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωϊκός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει η τζιχαντιστική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 69 τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση στο δημοφιλές κέντρο διασκέδασης Reina στην Κωνσταντινούπολη, λίγη μόνον ώρα μετά την έλευση του 2017.

Το μακελειό σημειώθηκε ενώ οι αρχές είχαν επιβάλλει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς του ερχομού του νέου ετους.

Οι δρόμοι προς την πλατεία Ταξίμ ήταν αποκλεισμένοι από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου όπως και σε άλλα σημεία της πόλης.

Ο δράστης που έφτασε στο κλαμπ με ταξί μπήκε μέσα γαζώνοντας πρώτα έναν αστυνόμο και την ιδιωτική φρουρά του Ρέινα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Μέσα σε 7 λεπτά έσπειρε τον θάνατο, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα στο κλαμπ. Πολλοί θαμώνες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν.

Ο δράστης σύμφωνα με μαρτυρίες, παράτησε το αυτόματο όπλο, άλλαξε αμφίεση και κατάφερε να διαφύγει μέσα στο πανικόβλητο πλήθος.

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή