Bild: Υποψηφιότητα ενάντια στη Μέρκελ θα θέσει ο Γκάμπριελ

Bild: Υποψηφιότητα ενάντια στη Μέρκελ θα θέσει ο Γκάμπριελ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποψηφιότητα ενάντια στην Αγκελα Μέρκελ για την Καγκελαρία αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild.

Εκπρόσωπος του Γκάμπριελ πάντως δήλωσε πως η παράταξη θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα αποφασίζοντας για τον υποψήφιό της στις 29 Ιανουαρίου.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι ο πρώην καγκελάριος του κόμματος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ενθάρρυνε τον Γκάμπριελ προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το θες πραγματικά», φέρεται να του είπε ο Σρέντερ, σύμφωνα με το άρθρο στη Bild.

Αν και ο Γκάμπριελ θεωρούνταν ο «εκλεκτός» του SPD για να θέσει υποψηφιότητα ενάντια στη Μέρκελ κάποια μέλη της παράταξης ήλπιζαν ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα ήταν αυτός που θα αναλάμβανε τον ρόλο αυτό, κάτι που μοιάζει απίθανο πλέον, δεδομένου ότι αναμένεται να αναλάβει χρέη υπουργού Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Αν και το SPD φιλοδοξεί να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να σχηματίσει συνασπισμό με το κόμμα των Πρασίνων και πιθανόν το ριζοσπαστικό Αριστερό Κόμμα οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ένας «μεγάλος συνασπισμός» είναι για μια ακόμη φορά το πιο πιθανό σενάριο με τη Μέρκελ να εξασφαλίζει τέταρτη θητεία.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή