Ερευνα Τραμπ για εμπλοκή Μόσχας

Ερευνα Τραμπ για εμπλοκή Μόσχας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πραγματοποίηση επίσημης έρευνας γύρω από τις αποκαλύψεις για κυβερνοεπιθέσεις Ρώσων χάκερ, με στόχο τα ηλεκτρονικά δίκτυα των Δημοκρατικών, αλλά και των Ρεπουμπλικανών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα διατάξει, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δέσμευσή του, όπως αποκάλυψε με μήνυμά του στο Twitter.

Σε σειρά τέτοιων μηνυμάτων, ο Τραμπ επετέθη χθες στους πολιτικούς του αντιπάλους, «Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς», για τη δημοσιοποίηση φακέλου ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο επερχόμενος πρόεδρος διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, λέγοντας ότι τα στοιχεία αυτά προήλθαν κατά πάσα πιθανότητα από μυστικές υπηρεσίες.

«Εντελώς κατασκευασμένα και ψευδή στοιχεία από φαύλους πολιτικούς υπαλλήλους, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς. Ψευδείς ειδήσεις! Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, ενώ συμπλήρωσε: «Πιθανότατα διέρρευσαν από υπηρεσίες πληροφοριών, παρότι γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν –ούτε ποτέ θα υπάρξουν– στοιχεία».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ επανέλαβε τις επιθέσεις του με στόχο τη Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντας την πρώην αντίπαλό του «ένοχη σαν τον διάβολο», για να διακωμωδήσει τις επικρίσεις των υποστηρικτών της γύρω από την έρευνα του FBI για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών. «Το FBI υπήρξε ευγενέστατο μαζί της. Βάσει των στοιχείων εις βάρος της, δεν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές. Ενοχη!»

Στο μεταξύ, προς την έγκριση του στρατηγού Μάτις, ώστε αυτός να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας κινούνταν χθες τα μέλη του Κογκρέσου, με πολλούς Δημοκρατικούς να μοιάζουν έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ του στρατηγού, εκτιμώντας ότι η εμπειρία του θα λειτουργήσει θετικά και θα μετριάσει τον επικίνδυνο αυθορμητισμό του επερχόμενου προέδρου Τραμπ.

Η Βουλή αναμενόταν χθες να ψηφίσει ειδική εξαίρεση, που θα επιτρέψει στον Μάτις να αναλάβει το Πεντάγωνο, παρότι δεν έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα επτά χρόνια ως απόστρατος.

Obamacare προς το τέλος

Την ίδια ώρα, το πρώτο –και ευκολότερο– βήμα προς την κατεύθυνση της ανάκλησης της μεταρρύθμισης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα, γνωστού ως Obamacare, έκανε χθες το Κογκρέσο.

Με τη χθεσινή της ψήφο, η Βουλή των Αντιπροσώπων επέτρεψε στη Γερουσία να ψηφίσει για την ανάκληση της μεταρρύθμισης του προέδρου Ομπάμα, στερώντας από τους μειοψηφούντες Δημοκρατικούς γερουσιαστές τη δυνατότητα να καταλάβουν το βήμα για να καθυστερήσουν επ’ αόριστον την ψήφο, συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία γνωστή ως «φίλιμπαστερ».

Ο επερχόμενος πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευθεί να υπογράψει νομοθεσία, η οποία θα αντικαταστήσει τη μεταρρύθμιση Ομπάμα, αποκρύπτοντας, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή