Το λάθος του Ντ. Τραμπ στο twitter έφερε χιλιάδες σχόλια

Το λάθος του Ντ. Τραμπ στο twitter έφερε χιλιάδες σχόλια

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσπάθειά του να εκφρασθεί με επαίνους για την κόρη του, Ιβάνκα, ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε εκ παραδρομής μήνυμα μέσω Twitter σε συνονόματή της στη Βρετανία.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Guardian, η εν λόγω Βρετανή Ιβάνκα είναι από το Μπράιτον και ονομάζεται Ιβάνκα Μάτζιτς, εργαζόμενη στις τοπικές δημοτικές υπηρεσίες της βρετανικής παραθαλάσσιας πόλης και πριν από αυτό, στο Εργατικό κόμμα…

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμετέδωσε το μήνυμα Twitter του οπαδού του, Λόρενς Γκούντσταϊν από τη Μασαχουσέτη, στο οποίο ο κ. Γκούντσταϊν επαινούσε την κόρη Τραμπ ως «γυναίκα με πραγματικό χαρακτήρα και ήθος». Ο Γκούντσταϊν, όμως, χρησιμοποίησε εκ παραδρομής τον κωδικό @Ivanka, που αντιστοιχεί στην κ. Μάτζιτς, αντί του ορθού @IvankaTrump, που ανήκει στην εν αναμονή Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ. Ο Γκούντσταϊν θέλησε να εκφράσει το θαυμασμό για τη νεαρή κυρία Τραμπ, ύστερα από «προφίλ» της νέας επιχειρηματία, που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN.

Λϊγη ώρα νωρίτερα, ο Τραμπ -γνωστός πολέμιος του CNN, το οποίο θεωρεί «αριστερίστικο»- είχε γράψει στο Twitter: «Στις εννέα το βράδυ, το CNN θα μεταδόσει προφίλ της κόρης μου, Ιβάνκα. Εχοντας υπόψη ότι πρόκειται για το CNN, δεν περιμένω ότι θα είναι και τίποτα σπουδαίο!»

Η γκάφα του Τραμπ, που ανέφερε την κ. Μάτζιτς, αντί της κόρης του, ξεσήκωσε θύελλα κοροϊδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια η κ. Μάτζιτς απήντησε και αυτή περιπαικτικά -αλλά και με δόση διδακτισμού- στο μήνυμα του εν αναμονή προέδρου: «Είστε ένας άνθρωπος με μεγάλες ευθύνες. Θα σας πρότεινα να είστε πιο προσεκτικός στο Twitter και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να ενημερωθείτε για την κλιματική αλλαγή».

Ο συντάκτης της ιστοσελίδας Distractify, Μαρκ Πάιγκας, έγραψε: «Η Ιβάνκα Μάτζιτς από το Μπράιτον είναι πράγματι εξαιρετική γυναίκα. Η ταλαιπωρία που υφίσταται, όμως, είναι εντελώς άδικη, με το τηλέφωνό της να χτυπά ασταμάτητα και το λογαριασμό της στο Twitter να έχει πάρει φωτιά».

Η πραγματική Ιβάνκα Τραμπ δεν είχε απαντήσει στα μηνύματα αυτά μέχρι χθες το βράδυ, επιλέγοντας αντίθετα να δημοσιεύσει αυτάρεσκη φωτογραφία του εαυτού της στη νυχτερινή Νέα Υόρκη, με λεζάντα: «έντονα φώτα, μεγαλούπολη, νύχτα ραντεβού», έμμεση αναφορά στο μυθιστόρημα του συγγραφέα Τζέι Μακινέρνι.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ θα αναλάβει τα ηνία του επίσημου λογαριασμού Twitter του προέδρου, με κωδικό @POTUS. Σύμβουλοί του, όμως, εκτιμούν ότι ο Τραμπ θα θελήσει να διατηρήσει παράλληλα και τον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο Τραμπ έχει αποκτήσει φήμη για τα βιτριολικά του μηνύματα, επικρίνοντας με δριμύτητα -και ενίοτε μοχθηρά- τους αντιπάλους του. Η αθυροστομία του στο Twitter έχει κάνει πολλούς συμβούλους να ανησυχούν για ενδεχόμενα διπλωματικά επεισόδια, εφόσον ο νέος πρόεδρος συνεχίσει με τον τρόπο αυτο να χειρίζεται το Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή