Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το Brexit

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το Brexit

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει την απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας για το εάν μπορεί η Τερέζα Μέι να ξεκινήσει τη διαδικασίες για το Brexit χωρίς να διαθέτει τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου.

Η Μέι έχει δηλώσει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνησή της μπορεί να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση χωρίς να απαιτείται προηγουμένως να δώσει την έγκρισή του το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η βρετανική δικαιοσύνη έκρινε τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα ήταν σύννομο να προσφύγει μόνη της η Μέι στο άρθρο 50 χρησιμοποιώντας εκτελεστικές εξουσίες που είναι γνωστές ως «βασιλικά προνόμια».

Η κυβέρνηση με τη σειρά της άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το οποίο συζήτησε αυτήν την υπόθεση επί τέσσερις ημέρες τον περασμένο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή