Ιταλία: Ζωντανοί εντοπίστηκαν οκτώ άνθρωποι που είχαν θαφτεί κάτω από τη χιονοστιβάδα

Ιταλία: Ζωντανοί εντοπίστηκαν οκτώ άνθρωποι που είχαν θαφτεί κάτω από τη χιονοστιβάδα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε  η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 επιζώντων που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano της κεντρικής Ιταλίας που επλήγη την Τετάρτη από χιονοστιβάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, αν και έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα χειρουργεία των νοσοκομείων στις πόλεις Πεσκάρα και Λ' Άκουιλα.

Οι επιζώντες κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου και μπόρεσαν μάλιστα εκεί να ανάψουν και μια μικρή φωτιά.

Οι διασώστες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες.

Ενα εξάχρονο κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους επιζώντες, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενώ λόγος γίνεται και για δεύτερο ζωντανό παιδί. 

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, το κοριτσάκι είναι ένα από τα δυο παιδιά του διασωθέντα που κατάφερε να σημάνει συναγερμό, την Τετάρτη το απόγευμα.

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους οκτώ επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 10, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Μία τεράστια χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων στην περιοχή του Αμπρούτσο της Κεντρικής Ιταλίας, καταπλάκωσε το ξενοδοχείο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το ξενοδοχείο ήταν χτισμένο στη σκιά του Γκραν Σάσο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή