Αρνείται τις κατηγορίες η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι

Αρνείται τις κατηγορίες η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Αντιμέτωπη με δικαστικές διώξεις για κατάχρηση εξουσίας και ψευδορκία βρίσκεται η δήμαρχος της Ρώμης και μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι, μόλις επτά μήνες μετά την εκλογή της, που είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον λαϊκίστικο σχηματισμό του Μπέπε Γκρίλο.

Η 38χρονη νομικός, με την ελάχιστη πολιτική εμπειρία, αρνείται ότι παραβίασε τον νόμο, ενώ τη στήριξή του συνεχίζει να της προσφέρει ο ηγέτης του Κινήματος, Γκρίλο. Η Ράτζι υποστηρίζει ότι είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών» από το κατεστημένο και τα μέσα ενημέρωσης.

Παρά τα νομικά προβλήματα της Ράτζι, όμως, το Κίνημα των 5 Αστέρων συνεχίζει να εμφανίζεται στη δεύτερη θέση των σφυγμομετρήσεων, υστερώντας με μικρή διαφορά από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα.

Εάν, όμως, τα νομικά προβλήματα της Ράτζι συνεχιστούν, η δημοτικότητα του Κινήματος απειλείται με υποχώρηση, ιδιαίτερα εάν οι εκλογές προκηρυχθούν τον Ιούνιο, εννέα μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους. «Η Ρώμη προσέφερε στο Κίνημα μία ευκαιρία να δείξουν στους Ιταλούς ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Το αποτέλεσμα υπήρξε, όμως, καταστροφικό για το Κίνημα. Η υπόθεση Ράτζι έπληξε σοβαρά την αξιοπιστία του κόμματος», λέει ο Σέρτζιο Φαμπρίνι, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο LUISS της Ρώμης.

Χαριστικές μεταθέσεις

Η εισαγγελική έρευνα ανακάλυψε ότι η Ράτζι προέβη σε χαριστικές μεταθέσεις και προαγωγές, αγνοώντας τις παράνομες ενέργειες στενού συνεργάτη της και δικών του συγγενικών προσώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή