Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε 13 φυσικά πρόσωπα και 12 οντότητες υπό την αρμοδιότητα της αμερικανικής υπηρεσίας για τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ημέρες αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται «υπό παρακολούθηση» για τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και για άλλες δραστηριότητες.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που υφίστανται κυρώσεις και εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο και την Κίνα.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου τόνισαν ότι οι κυρώσεις αποτελούν τα «πρώτα βήματα απέναντι στην ιρανική προκλητική συμπεριφορά».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε από την πλευρά του κατανόηση απέναντι στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν, αν και προειδοποίησε να μην συνδεθεί το ζήτημα της δοκιμαστικής εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων με τη συμφωνία που επετεύχθει το 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η δοκιμή δεν έχει επιπτώσεις στην πυρηνική συμφωνία και ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εφαρμογή της και ότι οι ΗΠΑ δε σχεδιάζει αυτή τη στιγμή να τη θέσει υπό αμφισβήτηση», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή