Γαλλία: Δεν αποσύρεται από την «κούρσα» για την προεδρία ο Φιγιόν

Γαλλία: Δεν αποσύρεται από την «κούρσα» για την προεδρία ο Φιγιόν

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις στην «κούρσα» για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας υπερτόνισε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του ο υποψήφιος του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φρανσουά Φιγιόν, αφού νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει την ανάγκη του να «εκφραστεί ενώπιον των Γάλλων» στον απόηχο του σκανδάλου απασχόλησης της συζύγου του Πενέλοπι Φιγιόν ως γραμματέα επί πολλά χρόνια με υψηλές απολαβές.

«Κατανοώ την ανάγκη να διευκρινίσω τα πράγματα και θα το κάνω […] θα το κάνω γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Φιγιόν. «Δεν μπορώ να δεχτώ τις αβάσιμες κατηγορίες […] Στα 32 χρόνια μου στην πολιτική δεν είχα ποτέ κανένα νομικό πρόβλημα […] ποτέ δεν έχω παραβεί τον νόμο και τις δικές μου αξίες», τόνισε.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων Ρεπουμπλικανών μίλησε ανοιχτά για το πώς συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές, απαντώντας σε όλες τους τις ερωτήσεις «επί τέσσερις ώρες».

«Ναι, προσέλαβα τη γυναίκα μου […] Η αμοιβή της ήταν πλήρως δικαιολογημένη», υποστήριξε, αναφέροντας λεπτομέρειες για την εκπαίδευσή της. Στη συνέχεια, ο Φιγιόν εξήγησε αναλυτικά όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στη σύζυγό του επί σειρά πολλών ετών και υπογραμμίζοντας συνεχώς τον απαραίτητο χαρακτήρα αυτής της συνεργασίας, αλλά και τη νόμιμη φύση αυτής. «Όλα ήταν σύμφωνα με το νόμο», επανέλαβε πολλές φορές.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε απασχολήσει δύο από τα παιδιά του σε υποστηρικτική προς τα καθήκοντά του θέση. Έδωσε διευκρινίσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία και είπε ότι η σύζυγός του λάμβανε 3.877 ευρώ μηνιαίως και σημείωσε ότι έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες για τις απολαβές της.

«Είμαι απέναντι στη συνείδησή μου και απέναντι στους Γάλλους […] Δε θα με κρίνει το σύστημα των μέσων ενημέρωσης, αλλά οι Γάλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δουλεύω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και απολογούμαι που εκμεταλλεύομαι τη δυνατότητα να απολαμβάνω αυτή την εμπιστοσύνη, που μου παρέχει η συνεργασία μαζί τους», συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για μία προσπάθεια να μεταστρέψουν την προσοχή των ψηφοφόρων», σχολίασε για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα σε σύνδεση με την πρόσληψη της συζύγου του ως γραμματέα του στο κοινοβούλιο.

«Η αλήθεια είναι ότι παρά όλα αυτά η πλειοψηφία των Γάλλων της δεξιάς εύχεται να φέρω σε πέρας το σχέδιό μου. Επειδή μία πλειοψηφία δεν επιθυμεί να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον κύριο Μελανσόν και την κυρία Λεπέν. Ο ψυχρός θυμός θα μου δώσει περισσότερη ώθηση», τόνισε.

«Δεν είμαι απλά ο υποψήφιος ενός κόμματος, χιλιάδες Γάλλοι με επέλεξαν», αντέτεινε. «Δεν πρέπει να πετάξουμε την επιλογή των ψηφοφόρων των προκριματικών, τίποτα δε θα με αποτρέψει από τον αγώνα για την προεδρία», πρόσθεσε.

«Ο πραγματικός κίνδυνος είναι να χρειαστεί να εμπιστευτούμε την εξουσία σε μία ακραία δεξιά ή σε μία περιπέτεια χωρίς πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή