Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου – Αποκλείεται το σενάριο τρομοκρατίας

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου – Αποκλείεται το σενάριο τρομοκρατίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε προσωρινά νωρίτερα σήμερα λόγω ύποπτων οσμών προερχόμενων από το κλιματιστικό του αεροδρομίου. Η διαρροή της τοξικής ουσίας προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτελούνται ξανά από τις 13.45 (τοπική ώρα). Ο ιστότοπος flightradar24.com που παρακολουθεί τις πτήσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε νωρίτερα ότι ορισμένα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου – Αποκλείεται το σενάριο τρομοκρατίας-1

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής μετά τον εντοπισμό μιας άγνωστης ουσίας κατά τη διάρκεια ελέγχων ασφαλείας. 

Η διαρροή σημειώθηκε στον χώρο ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών τους. Όλοι οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο αλλά τους επιτράπηκε να ξαναμπούν μέσα λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, υπάλληλοι του αεροδρομίου είχαν παραπονεθεί για ερεθισμό στα μάτια τους ενώ επιβάτες έκαναν λόγο για μια περίεργη οσμή. 

«Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι χειραποσκευές τους», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή», πρόσθεσε. Συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 68 ασθενείς και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Αμβούργου – Αποκλείεται το σενάριο τρομοκρατίας-2

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο. Οι αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού.

Η πυροσβεστική πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στη Γερμανίας και το χρησιμοποιούν 16 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή