«Του Αγίου Βαλεντίνου χαρίστε φρούτα»

«Του Αγίου Βαλεντίνου χαρίστε φρούτα»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαρίστε ποιήματα και ερωτικές επιστολές αλλά όχι γλυκά στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου», προτρέπει το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να ακολουθήσουν έναν υγιεινό για την καρδιά τους τρόπο ζωής.

«Συμπεριφερθείτε ευγενικά στην καρδιά σας. Επιλέξτε πιο υγιεινές λύσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», τόνισε η γραμματέας του υπουργείου Πολίν Τζιν Ουμπιάλ σε συνέντευξη Τύπου, καλώντας ταυτόχρονα τους συμπατριώτες της να αθλούνται και γενικότερα να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η εκστρατεία του υπουργείου, στην πραγματικότητα, επισημαίνει την ανάγκη κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση και τον περιορισμό κατανάλωσης γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων που εγκυμονούν κινδύνους για την καρδιακή υγεία.

«Στη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου υπενθυμίζουμε στους πολίτες να επιλέξουν ένα υγιεινό για την καρδιά τους δώρο ή να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή προκειμένου να παραμείνουν υγιείς», δήλωσε η Ουμπιάλ καλώντας τους συμπατριώτες της να είναι πιο δημιουργικοί γράφοντας ποιήματα και ερωτικές επιστολές αντί να χαρίζουν γλυκίσματα που είναι επιβλαβή για την υγεία. «Αντί να αγοράσετε για τους αγαπημένους σας κέικ, γλυκά και λιπαρά τρόφιμα, γιατί να μην τους δώσετε ένα δώρο με διάρκεια όπως ένα ποίημα, μία επιστολή ή ένα μήνυμα, δώρα που δείχνουν μεγαλύτερο συναίσθημα», τόνισε η Ουμπιάλ, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πολίτες που θα χαρίσουν σοκολατάκια να επιλέξουν τη μαύρη σοκολάτα με λιγότερη ζάχαρη και καραμέλα.

Ρομαντικό δείπνο με ψάρι και λαχανικά

«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ασκηθείτε. Κάντε μια εκδρομή ή μια βόλτα στο πάρκο ή ακόμα και σε ένα εμπορικό κέντρο», επισήμανε η Ουμπιάλ τονίζοντας ότι η βάδιση διάρκειας 30 λεπτών είναι εξαιρετικά επωφελής για την καρδιά. Προέτρεψε, εξάλλου, τους συμπατριώτες της να μαγειρέψουν σπιτικό φαγητό και να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο με ψάρι και λαχανικά με τους αγαπημένους τους. Ταυτόχρονα ζήτησε από τους συμπατριώτες της να χαρίσουν, αντί άλλου δώρου, φρέσκα φρούτα στον εκλεκτό της καρδιάς τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή