«Πυρά» Τραμπ κατά ΜΜΕ και μυστικών υπηρεσιών

«Πυρά» Τραμπ κατά ΜΜΕ και μυστικών υπηρεσιών

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την αποπομπή του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, και ενώ συνεχίζεται ο θόρυβος γύρω από τις ενδεχόμενες διασυνδέσεις στελεχών της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Μόσχα.

«Τα μίντια των ψεύτικων ειδήσεων έχουν τρελαθεί με τις θεωρίες συνωμοσίας και το τυφλό μίσος τους. Αυτή η ανοησία περί διασυνδέσεων με τη Ρωσία δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια συγκάλυψης των πολλών σφαλμάτων που οδήγησαν στην ήττα της Χίλαρι Κλίντον», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter. Στην ίδια αλληλουχία μηνυμάτων, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη στον ασυνήθιστο για εν ενεργεία πρόεδρο διαχωρισμό των μέσων ενημέρωσης σε αμνούς και ερίφια. «Το MSNBC και το CNN είναι ανυπόφορα, ενώ το Fox and Friends είναι σπουδαίο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, οι New York Times ανέφεραν ότι μέλη του επιτελείου Τραμπ είχαν επικοινωνήσει κατ’ επανάληψιν με αξιωματούχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προ των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (FBI και NSA). Η έγκυρη εφημερίδα επικαλείται τέσσερις εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει, διευκρινίζοντας ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις περί εμπλοκής παραγόντων του επιτελείου Τραμπ στη θρυλούμενη διαδικτυακή πειρατεία εις βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Νωρίτερα, η Washington Post είχε αποκαλύψει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερώσει τον Ντόναλντ Τραμπ ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου για τις παράτυπες συνδιαλέξεις του Μάικλ Φλιν με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο, όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την αποπομπή του Φλιν, θέτοντας ταυτόχρονα ερωτήματα για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών στον Τύπο.

Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή για να εξαπολύσει ο Ντόναλντ Τραμπ επίθεση εναντίον των μυστικών υπηρεσιών του – και πάλι μέσω Twitter. «Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι απόρρητες πληροφορίες δόθηκαν από τις “μυστικές” υπηρεσίες μας σαν να ήταν καραμέλες», σημειώνει ο Αμερικανός πρόεδρος στο σχετικό μήνυμα.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, ο κ. Τραμπ αποστασιοποιήθηκε από την πάγια θέση των αμερικανικών κυβερνήσεων για δύο κράτη, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει είτε αυτή τη λύση είτε οποιαδήποτε «εναλλακτική» συμφωνηθεί από τα δύο μέρη. Από την πλευρά του, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι το ζήτημα δεν είναι η «ταμπέλα» του παλαιστινιακού κράτους, αλλά η «ουσία», προσθέτοντας ότι σε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία «το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή δυτικά του Ιορδάνη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή