ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης απέκρυψε επαφές με τη Ρωσία – Την παραίτησή του ζητά η Πελόζι

ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης απέκρυψε επαφές με τη Ρωσία – Την παραίτησή του ζητά η Πελόζι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι κάλεσε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post» σύμφωνα με το οποίο δεν αποκάλυψε δύο συνομιλίες που είχε το 2016, με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ.

«Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί», ανέφερε σε δήλωσή της, η Πελόζι. «Ο Σέσιονς δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί», τόνισε η Πελόζι.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post ο πρώην γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς συνομίλησε δύο φορές πέρυσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, κάτι το οποίο δεν αποκάλυψε όταν ερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης,

Η εφημερίδα, που επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφέρει μάλιστα, πως μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, τον Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο. 

Πρόκεται για μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά του ένα μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία, το οποίο φέρεται να αποσκοπούσε στο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή