Στο στόχαστρο του AKP ο Τούρκος επιτελάρχης

Στο στόχαστρο του AKP ο Τούρκος επιτελάρχης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει στην Τουρκία η αντιπαράθεση του επιτελείου του στρατού με την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της Hurriyet που θέλει τους στρατηγούς να εκφράζουν σοβαρούς προβληματισμούς ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε διάφορα πεδία.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, η οποία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το τουρκικό προεδρικό φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα σημαντικό σενάριο. Εξαιτίας της νέας έντασης που προέκυψε στις σχέσεις κυβέρνησης- στρατού, σε σημερινό της άρθρο γνώμης, η εφημερίδα προτείνει στην κυβέρνηση του Μπιναλί Γιλντιρίμ να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση του επιτελάρχη Χουλουσί Ακάρ από τα καθήκοντα του.

Η Γιενί Σαφάκ υπενθυμίζει στους στρατηγούς ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Όπως οι υπόλοιποι γραφειοκράτες έτσι και οι στρατηγοί φέρουν την ευθύνη της τυφλής υπακοής στις εντολές της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, σε αντίθεση με τους κύκλους της κυβέρνησης που επιμένουν ότι το Επιτελείο του στρατού θα κινηθεί νομικά έναντι της Hurriyet, μέχρι στιγμής ο στρατός τηρεί σιγή ιχθύος και δεν προχωρεί στην διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή