Γαλλία: Αρνήθηκε να παρουσιασθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών η Λεπέν

Γαλλία: Αρνήθηκε να παρουσιασθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών η Λεπέν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικεφαλής της γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν κλητεύτηκε από τις ανακριτικές αρχές, με ανοικτό το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποψίες που υπάρχουν ότι κοινοβουλευτικοί βοηθοί του κόμματός της εργάζονταν και πληρώνονταν με ευρωπαϊκά κεφάλαια σε εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας επιβεβαίωσε σε μια επιστολή που εστάλη στους δικαστές ότι δεν θα ανταποκριθεί στην κλήτευση προτού ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Ροντόλφ Μποσελί.

Επίσης, ο δικηγόρος της Μαρσέλ Σεκαλντί σχολίασε ότι η Λεπέν γνωστοποίησε στους ανακριτές ότι δεν παρουσιασθεί ενώπιόν τους πριν από το τέλος της εκστρατείας.

«Φυσικά δεν θα προσέλθει», τόνισε ο Σεκαλντί επικαλούμενος την κοινοβουλευτική ασυλία της.

Στην έρευνα αυτή, οι ανακριτές επιδιώκουν να μάθουν εάν το Εθνικό Μέτωπο οργάνωσε ένα σύστημα προκειμένου να αποζημιώνει στελέχη ή εργαζόμενους του κόμματος στη Γαλλία με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των συμβάσεων των βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή