Δριμύτατη κριτική στη μουσουλμανική κοινότητα Αυστρίας

Δριμύτατη κριτική στη μουσουλμανική κοινότητα Αυστρίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρες ήταν οι αντιδράσεις της αυστριακής κυβέρνησης απέναντι στην τελευταία πρόταση των ηγετών της μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας, η οποία εισηγείται οι μουσουλμάνες γυναίκες της Αυστρίας να φορούν στο κεφάλι τους μαντίλα από τη στιγμή που εισέρχονται στα πρώτα χρόνια της εφηβείας.

Συγκεκριμένα, κορυφαίοι αξιωματούχοι της αυστριακής κυβέρνησης άσκησαν δριμύτατη κριτική στην πρόταση, λόγω κυρίως των περιορισμών που θα επιβάλει στην ελευθερία πολλών γυναικών της χώρας. Ενδεικτικά, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί «επίθεση στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση των γυναικών» της χώρας, ενώ η υφυπουργός Μούνα Ντούζνταρ χαρακτήρισε «απαράδεκτους» όλους τους περιορισμούς που μειώνουν την ελευθερία των γυναικών.

Τα σχόλια των παραπάνω δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, λειτουργώντας ως άμεση αντίδραση στην πρόταση της ισλαμικής κοινότητας της χώρας.

Μολαταύτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, η κάθε γυναίκα θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα κυκλοφορεί ή όχι φορώντας μαντίλα· η ισλαμική κοινότητα άσκησε παράλληλα κριτική σε αυτό που χαρακτήρισε πολιτική εμπλοκή σε ζητήματα θρησκευτικού χαρακτήρα. Εντούτοις, τα δεδομένα δεν ευνοούν την ισλαμική κοινότητα της Αυστρίας, καθώς η αυστριακή κυβέρνηση προχώρησε σε ορισμένες σχετικές νομοθετήσεις νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, απαγορεύοντας εξ ολοκλήρου την ένδυση με μουσουλμανικό πέπλο, το οποίο καλύπτει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα δικαστήρια και τα σχολεία, ενώ δεν επιτρέπεται στις μουσουλμάνες γυναίκες που έχουν ιδιότητα αξιωματικού της αστυνομίας, δικαστή, εισαγγελέα και δημόσιου κατηγόρου να φορούν ακόμη και μαντίλα κατά τις στιγμές που εργάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή