Η Ουγγαρία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα για τον περιορισμό της μετανάστευσης

Η Ουγγαρία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα για τον περιορισμό της μετανάστευσης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε μέτρα αύξησης των συνοριακών ελέγχων, ενώ ψήφισε τη μεταφορά των δομών φιλοξενίας μεταναστών στα σύνορά της, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο ή τρία σημεία υποδοχής στα νότια σύνορά της, ώστε να φιλοξενούνται οι μετανάστες μέχρι να εξετασθούν οι ατήσεις ασύλου τους, όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Βικτώρ Ορμπάν τον προηγούμενο μήνα.

Οι μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις δεν εγκρίνονται άμεσα, δεν θα έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της χώρας, αλλά θα κρατούνται στις δομές, όπως έχει αναφέρει η κυβέρνηση.

Η Ουγγαρία είναι μία από τις χώρες που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Σφοδρή κριτική από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη» για τον νέο νόμο «που προβλέπει την αυτόματη κράτηση όλων των αιτούντων άσυλο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά».

«Ο νόμος αυτός παραβιάζει τις υποχρεώσεις της Ουγγαρίας απέναντι στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και θα έχει φυσικές και ψυχικές επιπτώσεις σε γυναίκες, παιδιά και άνδρες που έχουν ήδη υποφέρει πολύ», δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας Σεσίλ Πουγί, προσθέτοντας ότι «τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να κρατούνται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

«Σύμφωνα με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, η κράτηση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε περιορισμένους αριθμούς και μόνο όταν είναι αναγκαίο, λογικό και αναλογικό», υπενθύμισε.

«Εναλλακτικές λύσεις στην κράτηση πρέπει πάντοτε να εξετάζονται, σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση λαμβάνει αυθαίρετο χαρακτήρα», πορόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή