Ερντογάν και Πούτιν συζητούν για το μέλλον της Συρίας και του Ιράκ

Ερντογάν και Πούτιν συζητούν για το μέλλον της Συρίας και του Ιράκ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ετοιμάζεται να θέσει επί τάπητος μια σειρά ζητημάτων με τον Ρώσο ομόλογο του, τα οποία επιφυλάσσουν αντίκτυπο για το μέλλον της περιοχής.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι η σημαντική συνάντηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, όταν ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Μόσχα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση υψηλού επιπέδου συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη Μόσχα, οι δυο Πρόεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ. Η τουρκική πλευρά αναμένεται να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις της σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει το κουρδικό κίνημα σε αυτές τις χώρες.

Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν έρχεται την στιγμή που η Μόσχα εμποδίζει την προέλαση των φιλοτουρκικών δυνάμεων στο Μίμπιτς της Συρίας. Με τον στρατό της Συρίας, η Ρωσία εμποδίζει την προώθηση των φιλοτουρκικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ τοποθετούν δικές τους μονάδες του στρατού στα δυτικά σύνορα του Μίμπιτς.

Τρεις επιτελάρχες συζητούν τις εξελίξεις στην Μεσοποταμία

Εν τω μεταξύ, τρεις επιτελάρχες στην Αττάλεια θέτουν επί τάπητος το μέλλον της Συρίας και του Ιράκ.

Ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ συζητά με τον Αμερικανό ομόλογο του, Joseph Francis Dunford και τον Ρώσο Επιτελάρχη Valery Vasilyevic Gerasimov την στρατιωτική πτυχή των εξελίξεων σε Συρία και Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή