Διαρροή ηλεκτρονικού «οπλοστασίου» της CIA

Διαρροή ηλεκτρονικού «οπλοστασίου» της CIA

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Χιλιάδες έγγραφα που φέρεται να προήλθαν από το Κέντρο Κυβερνοπληροφόρησης της CIA δημοσίευσε χθες στο Διαδίκτυο η ιστοσελίδα WikiLeaks, προσφέροντας σπάνια εικόνα της «εργαλειοθήκης» των αμερικανικών υπηρεσιών παρακολούθησης του Ιντερνετ.

Ειδικοί, οι οποίοι άρχισαν χθες να εξετάζουν τα έγγραφα, ανέφεραν ότι αυτά μοιάζουν γνήσια. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει σημάνει συναγερμός στα γραφεία της CIA. Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν μάθαινα ότι πολλές σταδιοδρομίες τελείωσαν», λέει ο Τζέικ Ουίλιαμς, ειδικός ασφαλείας δικτύων της εταιρείας Rendition Infosec στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Αν η γνησιότητα των εγγράφων επιβεβαιωθεί, η δημοσιοποίησή τους θα αποτελέσει άλλον έναν κόλαφο για την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών. Η ιστοσελίδα WikiLeaks, που ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάντζ, έχει επανειλημμένως ταπεινώσει την Ουάσιγκτον μέσω της διαρροής τεράστιου όγκου διαβαθμισμένων εγγράφων από το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα WikiLeaks, που άφηναν τους τελευταίους μήνες μυστηριώδη υπονοούμενα για τη χθεσινή διαρροή, ανέφεραν σε εκτενή τους ανακοίνωση ότι τα έγγραφα περιγράφουν με ακρίβεια το «οπλοστάσιο» της CIA, που επιτρέπει στην υπηρεσία να διεισδύει σε δίκτυα υπολογιστών. Τα έγγραφα φαίνεται ότι κυκλοφόρησαν μεταξύ Αμερικανών κυβερνητικών χάκερ, προτού προωθηθούν από άγνωστη πηγή στα WikiLeaks.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή