Τούρκοι διπλωμάτες ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι διπλωμάτες ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούρκοι υπήκοοι με διπλωματικά διαβατήρια, φέρεται να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tages-Anzeiger.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να σχολιάσει πως η υπόθεση  είναι πιθανό να θέσει υπό δοκιμασία για τις σχέσεις Ελβετίας – Τουρκίας.

Ενας από τους δύο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είναι και ο δεύτερος τη τάξει Τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη, με την οικογένειά του, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή να επιστρέψει στη χώρα του, υπό το φόβο ότι θα πέσει θύμα της ευρείας επιχείρησης εκκαθάρισης ατόμων που θεωρούνται ότι αντίκεινται στον Ερντογάν.

Η είδηση μεταδόθηκε ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκοπεύει να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στη Ζυρίχη το Σαββατοκύριακο, με τις αρχές της πόλης να ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ματαίωση της συγκέντρωσης για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή