Υπό έρευνα βρίσκεται ο Μάικλ Φλιν

Υπό έρευνα βρίσκεται ο Μάικλ Φλιν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ο οποίος εκδιώχθηκε από το αξίωμά του τον προηγούμενο μήνα, εξετάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, διότι πιθανόν λειτούργησε μέσω της εταιρείας του προς όφελος της τουρκικής κυβέρνησης έναντι του αντιτίμου των 530.000 δολαρίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που αρχειοθετήθηκαν την Τρίτη από το υπουργείο, ο Φλιν και η μη ενεργή σήμερα εταιρεία του Flynn Intel Group εκτέλεσαν από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο εργασία προς όφελος της ολλανδικής εταιρείας Inovo BV, η οποία ανήκει στον Τούρκο επιχειρηματία Εκίμ Αλπτεκίν, ο οποίος συνδέεται εμμέσως με την τουρκική κυβέρνηση, εργασία η οποία «θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι ευνόησε κυρίως τη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία, έπειτα από πιέσεις της Inovo BV, η εταιρεία του Φλιν ανέλαβε να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, βασικό κατηγορούμενο από την τουρκική κυβέρνηση για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, και να ασκεί πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο για την έκδοσή του στην Τουρκία. Η αρχειοθέτηση των εγγράφων, τα οποία κατατέθηκαν από τον δικηγόρο Ρόμπερτ Κέλνερ εκ μέρους του Φλιν, είναι υποχρεωτική στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς βάσει της αμερικάνικης νομοθεσίας, οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν βοηθήσει με τη δουλειά τους μία ξένη κυβέρνηση ή πολιτική οντότητα οφείλουν να αποκαλύψουν τα πεπραγμένα τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, μεγάλα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες του Τραμπ περί παρακολούθησης της προεκλογικής καμπάνιας του από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με δύο μέλη της Γερουσίας να καταθέτουν ερώτηση στο FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη για οποιεσδήποτε πληροφορίες διαθέτουν αναφορικά με τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου. Με γράμμα τους προς τον επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόουμι, και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Ντάνα Μποέντ, η Ρεπουμπλικανή Λίντσεϊ Γκράχαμ και ο Δημοκρατικός Σέλντον Ουάιτχαους ζήτησαν αντίγραφα από οποιαδήποτε δικαστική εντολή ή αίτηση για ένταλμα σύλληψης που να σχετίζεται με την παρακολούθηση του προέδρου Τραμπ, της καμπάνιας του και του «Πύργου» του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή