Ερευνα Εν. Δυνάμεων ΗΠΑ για e-κοινοποίηση γυμνών φωτογραφιών

Ερευνα Εν. Δυνάμεων ΗΠΑ για e-κοινοποίηση γυμνών φωτογραφιών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα σώματα του αμερικανικού στρατού διεξάγουν έρευνα για την κοινοποίηση σε διάφορες ιστοσελίδες γυμνών φωτογραφιών που απ’ ό,τι φαίνεται ανήκουν σε γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε στο CNN την Πέμπτη αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, η ιστορία έγινε αρχικά γνωστή από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Business Insider, το οποίο έκανε λόγο για σκάνδαλο που, ενώ αρχικά έμοιαζε ότι αφορά μόνον κάποιες μικρές διαδικτυακές ομάδες νυν και πρώην πεζοναυτών, φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο και «αγγίζει» και άλλα σημεία του στρατού.

Συγκεκριμένα, στο Facebook κοινοποιούνταν γυμνές φωτογραφίες στην κλειστή ομάδα Marines United, τη δράση της οποίας ερευνάει η αρμόδια υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και σε άλλες παρόμοιες ομάδες, όπως και σε άλλες ακόμη ιστοσελίδες. Υστερα από αίτημα του CNN, σε ανακοινώσεις προέβησαν και τα τέσσερα σώματα των ενόπλων δυνάμεων που διεξάγουν έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο.

Αρχικά, αρκετά συγκρατημένη εμφανίστηκε η πολεμική αεροπορία, η ανακοίνωση της οποίας περιορίστηκε σε μια απλή αναφορά στη σοβαρότητα της υπόθεσης και στο ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ αντίστοιχη ήταν και η ανακοίνωση των Πεζοναυτών, η οποία στάθηκε με αισιοδοξία στο ότι η αποκάλυψη της ομάδας Marines United θα παρακινήσει τους εμπλεκόμενους πεζοναύτες να αποκαλύψουν την ιεραρχία του όλου σκανδάλου.

Σκληρές ανακοινώσεις

Μολαταύτα, σκληρότερες ήταν οι ανακοινώσεις του στρατού και του ναυτικού, οι οποίες έκαναν λόγο για «κακή συμπεριφορά που υπονομεύει την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό» και «για ορισμένους που έχουν χάσει επαφή με τον βασικό σκοπό τους, ο οποίος έγκειται στο καθήκον τους να υπηρετούν», αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή