Αναστασιάδης – Κυπριακό: Τα προσχήματα δεν αποτελούν λόγο να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο

Αναστασιάδης – Κυπριακό: Τα προσχήματα δεν αποτελούν λόγο να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προσχήματα, από όπου και αν προβάλλονται, δεν θεωρώ ότι αποτελούν αρκετή δικαιολογία για να συνεχίζεται το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης, ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε με ξένους αξιωματούχους κατά τις τελευταίες μέρες, στις Βρυξέλλες, είπε ότι «θα πρέπει να πω απόλυτα ικανοποιημένος ως προς το ζητούμενο, δηλαδή η αξίωση για τις τέσσερεις ελευθερίες είναι κάτι που αφορά το σύνολο των κρατών μελών και όχι βεβαίως την Κύπρο.

Θα ήταν ένα κακό προηγούμενο – έτσι το θεωρούμε όλοι – αν η Κύπρος ή το οποιοδήποτε κράτος μέλος αποφάσιζε, κατά παράβαση της Συνθήκης της Ένωσης, να παραχωρεί τις τέσσερεις ελευθερίες στους όποιους πολίτες τρίτων χωρών».

Ερωτηθείς αν προτίθεται να προβεί σε κάποια κίνηση για άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν νομίζω να υπάρχει άλλη κίνηση από όσα έγιναν μέχρι σήμερα και της αποφασιστικότητας να συνεχίσουμε τον διάλογο.

Τα προσχήματα, από όπου και αν προβάλλονται, δεν θεωρώ ότι αποτελούν αρκετή δικαιολογία για να συνεχίζεται το αδιέξοδο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή