Καζακστάν: Πιέσεις από Ρωσία, Τουρκία και Ιράν για διεξαγωγή νέου κύκλου συνομιλιών για τη Συρία

Καζακστάν: Πιέσεις από Ρωσία, Τουρκία και Ιράν για διεξαγωγή νέου κύκλου συνομιλιών για τη Συρία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν ασκούν πιέσεις για τη διεξαγωγή νέου κύκλου συνομιλιών για τη συριακή κρίση στο Καζακστάν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Καϊράτ Αμπντραχμάνοφ παρά το αίτημα των σύρων ανταρτών να καθυστερήσει η συνάντηση.

«Αναμένουμε την επιβεβαίωση από τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές στις συνομιλίες», δήλωσε ο Αμπντραχμάνοφ ενώπιον του κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι οι αντιπροσωπείες έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα.

Οι οργανώσεις των σύρων ανταρτών ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα την αναβολή των συνομιλιών και είπαν ότι η διεξαγωγή νέου γύρου θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της θα τηρήσουν την εκεχειρία που συμφωνήθηκε πρόσφατα για την περίοδο 7-20 Μαρτίου.

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών της Αστάνα πρόκειται να διεξαχθεί στις 14-15 Μαρτίου. Οι προηγούμενοι είχαν στόχο να υποστηρίξουν την ευρέως παραβιασθείσα εκεχειρία ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχε συμφωνηθεί τον Δεκέμβριο από τη Ρωσία και την Τουρκία, η οποία τάσσεται στο πλευρό των ανταρτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή