Αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό με την ΕΕ προαναγγέλλει η Τουρκία

Αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό με την ΕΕ προαναγγέλλει η Τουρκία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει μέρος της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σε μια περίοδο που βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την απαγόρευση σε Τούρκους υπουργούς να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο υπουργός Ομέρ Τσελίκ φέρεται να είπε ότι θα έπρεπε να επανεξεταστεί η πτυχή εκείνη που αφορά τις χερσαίες διελεύσεις των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη, αναφερόμενος προφανώς στη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρυξελλών για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών που επιτεύχθηκε πριν από έναν χρόνο.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας αναμένεται σήμερα να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ολλανδίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ο Τσελίκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τιμωρητικών μέτρων λόγω της άρνησης των ολλανδικών αρχών να επιτρέψουν σε υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης να εκφωνήσουν ομιλίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του συντάγματος στην Τουρκία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή