UNICEF: Πάνω από 1.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Υεμένης

UNICEF: Πάνω από 1.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Υεμένης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 7.700 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.546 παιδιών, μετά την επέμβαση πριν από δύο χρόνια της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν σήμερα υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Μεταξύ του Μαρτίου του 2015 και της 10ης Μαρτίου φέτος, τουλάχιστον 1.546 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 2.450 έχουν ακρωτηριαστεί στην Υεμένη, ανέφερε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Μεταξύ των παιδιών που σκοτώθηκαν τα 1.022 ήσαν αγόρια, τα 478 κορίτσια, ενώ για 46 από τα παιδιά το φύλλο «είναι άγνωστο», σημειώνει η UNICEF στην ανακοίνωσή της.

Την ίδια περίοδο 1.801 αγόρια και 649 κορίτσια ακρωτηριάστηκαν εξαιτίας του πολέμου, προσθέτει η UNICEF, κατά τα στοιχεία που δίνει η οποία τουλάχιστον 1.572 αγόρια χρησιμοποιήθηκαν σαν παιδιά στρατιώτες.

Η UNICEF έκανε εξάλλου λόγο για 212 επιθέσεις εναντίον σχολείων και 95 εναντίον νοσοκομείων την ίδια περίοδο.

Η σύγκρουση στην Υεμένη κλιμακώθηκε μετά την επέμβαση, τον Μάρτιο του 2015, της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ υπέρ των δυνάμεων οι οποίες δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και εναντίον των σιιτών ανταρτών που κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών, στη σύρραξη έχουν σκοτωθεί σχεδόν 7.700 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 42.550.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή