Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα χαρίσει τον μισθό του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα χαρίσει τον μισθό του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να δωρίσει όλο του το μισθό, περίπου 400.000 δολάρια, σε φιλανθρωπική οργάνωση, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, ο Πρόεδρος θα αφήσει την επιλογή του ιδρύματος που θα λάβει τη δωρεά στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ πριν αναλάβει την Προεδρία είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο CBS ότι δεν θα δεχθεί τον προεδρικό του μισθό, χωρίς να αναφερθεί ξανά στην υπόσχεση αυτή μέχρι πρόσφατα, οπότε και δέχτηκε πιέσεις από δημοσιογράφους να διευκρινίσει εάν θα το κάνει.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ, «Η πρόθεση του Προέδρου αυτή τη στιγμή είναι να δωρίσει τον μισθό του στο τέλος του χρόνου και ζητά από εσάς να αποφασίσετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα», αστειευόμενος πως κάτι τέτοιο θα γλίτωνε τον Πρόεδρο από την ανάκριση από τα ΜΜΕ  για το που κατέληξαν τα λεφτά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι ο πρώτος που αρνήθηκε να λάβει τον μισθό του. Ο Χέρμπερτ Χούβερ και ο JFK επίσης είχαν προσφέρει το μισθό τους σε φιλανθρωπίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή