ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA η σορός του Κιμ Γιονγκ-Ναμ

malaisia-taytopoiithike-meso-dna-i-soros-toy-kim-giongk-nam-2180150

Η ταυτότητα του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας που δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην Κουάλα Λουμπούρ, επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ενός δείγματος DNA από ένα από τα παιδιά του, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας.

Οι ερευνητές «επιβεβαίωσαν ότι η σορός είναι του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, βάσει του DNA που έλαβαν από το παιδί του», δήλωσε ο Άχμαντ Ζαχίντ Χαμίντι.

Ο 45χρονος Κιμ Γιονγκ- Ναμ δέθηκε επίθεση με το νευροτοξικό αέριο VX στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Οι μαλαισιανές αρχές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν επισήμως την ταυτότητά του την Παρασκευή, όμως αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν έλαβαν δείγμα DNA από κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ της Μαλαισίας και της Βόρειας Κορέας, οι αρχές της οποίας διαψεύδουν τις κατηγορίες ότι ζήτησαν τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος επέκρινε το καθεστώς στην πατρίδα του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, που ζούσαν στο Μακάο, εξαφανίστηκαν οικειοθελώς μετά τον φόνο του, καθώς φοβόντουσαν ότι ο Κιμ Χαν-Σολ, ο 21χρονος γιος του θα είναι το επόμενο θύμα.