Αιντε: Γίνονται προσπάθειες να δούμε Αναστασιάδη – Ακιντζί ξανά στο ίδιο τραπέζι

Αιντε: Γίνονται προσπάθειες να δούμε Αναστασιάδη – Ακιντζί ξανά στο ίδιο τραπέζι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης τον Ειδικό Σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Άιντε δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι οι συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες σήμερα επιβεβαιώνουν ότι όλοι «ψάχνουμε τον τρόπο για να ξεπεράσουμε το παρόν αδιέξοδο».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει δουλειά να γίνει αλλά «δεν πιστεύω ότι θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να ξαναδούμε τους δύο ηγέτες μαζί, αλλά δεν έχω ημερομηνία ούτε νέα για το πότε και το πώς. Όμως γίνονται προσπάθειες και είναι υποσχόμενες».

Πρόσθεσε ότι και οι δυο ηγέτες του ανέφεραν ιδέες για το πώς να δομηθεί η συζήτηση όταν υπάρξει επανέναρξη.

Ο κ. Αιντε, ανέφερε ακόμα: «Eίμαι εναντίον της επιδιαιτησίας, δεν έγινε επί θητείας μου, δεν συμβαίνει και δεν θα συμβεί» και πρόσθεσε ότι «όταν ήρθα εδώ επέμενα στη σημασία του να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας η διαδικασία καθοδηγούμενη από τους ηγέτες».

Είπε ακόμη ότι θα ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ αύριο για την πρόοδο των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι θα έχει επαφές στις Βρυξέλλες την ερχόμενη βδομάδα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν και άλλους παράγοντες για να διατηρηθεί το μομέντουμ της ευρωπαϊκής στήριξης, «διότι η επανένωση της Κύπρου δεν είναι μόνο θέμα των Κυπρίων αλλά και της ΕΕ».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή