Ρούτε: «Η Ολλανδία είπε “όχι” στον λαϊκισμό»

Ρούτε: «Η Ολλανδία είπε “όχι” στον λαϊκισμό»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά τα exit polls, τόνισε ότι «παρά το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η Ολλανδία είπε "όχι" στον κακής ποιότητας λαϊκισμό».

Να σημειωθεί ότι το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) αναδείχθηκε πρώτο σε ψήφους στις χθεσινές εκλογές.

Ο κ. Ρούτε τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο για τρίτη συνεχόμενη φορά, και προσέθεσε: «Απόψε θα γιορτάσουμε λιγάκι». 

Μάλιστα ανέφερε πως έχει ήδη επικοινωνήσει με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες.

Συγχαρητήρια από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο κ. Ρούτε έχει ήδη δεχθεί συγχαρητήρια από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι ανέδειξαν την νίκη Ρούτε σε μία συμβολική νίκη-ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για την «καθαρή του νίκη κατά του εξτρεμισμού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Ολλανδό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με tweet του εκπροσώπου της επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ είπε στον Ρούτε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι».

Και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον Ολλανδό πρωθυπουργό μέσω Τwitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή