Ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν τον Ολλανδό πρωθυπουργό

Ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν τον Ολλανδό πρωθυπουργό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά τις εκλογές, ο Μαρκ Ρούτε έχει ήδη δεχθεί συγχαρητήρια από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι ερμήνευσαν την νίκη Ρούτε ως μία συμβολική νίκη-ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για την «καθαρή του νίκη κατά του εξτρεμισμού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Ολλανδό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με tweet του εκπροσώπου της επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ είπε στον Ρούτε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι».

Και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον Ολλανδό πρωθυπουργό μέσω Τwitter, λέγοντας πως «το 2017 θα είναι η χρονιά που ο λαϊκισμός θα ηττηθεί στην Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή