Εκρηξη ακουστικών με μπαταρία εν πτήσει

Εκρηξη ακουστικών με μπαταρία εν πτήσει

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Μια γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, στον λαιμό και στα χέρια όταν εξερράγησαν τα ασύρματα ακουστικά της εν πτήσει, ανακοίνωσαν Αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιώντας για τους κινδύνους της χρήσης συσκευών που λειτουργούν με μπαταρία μέσα σε αεροπλάνα. Η επιβάτις άκουγε μουσική με τα ασύρματα ακουστικά της και είχε αποκοιμηθεί στη διάρκεια της πτήσης από το Πεκίνο στη Μελβούρνη στις 19 Φεβρουαρίου όταν άκουσε μια ισχυρή έκρηξη. «Καθώς πήγα να γυρίσω, ένιωσα ένα κάψιμο στο πρόσωπο. Επιασα το πρόσωπό μου, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν τα ακουστικά γύρω από τον λαιμό μου. Συνέχισα να αισθάνομαι κάψιμο και έτσι τα τράβηξα και τα πέταξα στο πάτωμα. Εβγαζαν σπίθες και φωτιά», δήλωσε η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, στην Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB). Οι αεροσυνοδοί έσπευσαν προς βοήθειά της και έριξαν έναν κουβά νερό στα ακουστικά, αλλά η μπαταρία και το περίβλημά της είχαν λιώσει και είχαν κολλήσει στο δάπεδο.

Σε φωτογραφίες φαίνεται η γυναίκα με μαυρισμένο το πρόσωπο και τον λαιμό και φουσκάλες στα χέρια. Οι υπόλοιποι επιβάτες αναγκάστηκαν να υποστούν τη μυρωδιά του λιωμένου πλαστικού, του καμένου καλωδίου και των καμένων μαλλιών για το υπόλοιπο της πτήσης. «Ο κόσμος έβηχε και πνιγόταν μέχρι να φθάσουμε», είπε η γυναίκα.

Η ATSB, η οποία δεν ανέφερε ποια αεροπορική εταιρεία εμπλέκεται, εκτίμησε ότι οι μπαταρίες λιθίου της συσκευής προφανώς πήραν φωτιά. «Καθώς διευρύνεται η λίστα των προϊόντων που χρησιμοποιούν μπαταρίες, η πιθανότητα για τέτοια περιστατικά εν πτήσει αυξάνεται», αναφέρει η υπηρεσία και προσθέτει ότι οι συσκευές αυτές θα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος αν δεν χρησιμοποιούνται. Εφεδρικές μπαταρίες θα πρέπει να φυλάσσονται στις χειραποσκευές και να μη φορτώνονται στο αεροπλάνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο Στούαρτ Γκόντλι της υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό με ασύρματα ακουστικά που αναφλέγονται στην Αυστραλία, αλλά έχουν υπάρξει πολλά άλλα περιστατικά με κινητά τηλέφωνα και συσκευές που λειτουργούν με μπαταρίες. Τον περασμένο χρόνο, αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει για το Σίδνεϊ χρειάστηκε να εκκενωθεί όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από τη χειραποσκευή επιβάτη. Αργότερα αποδείχθηκε ότι μπαταρίες λιθίου είχαν πάρει φωτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή