Βρετανία: Η Μέι απέρριψε την προοπτική ενός σκωτσέζικου δημοψηφίσματος

Βρετανία: Η Μέι απέρριψε την προοπτική ενός σκωτσέζικου δημοψηφίσματος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι απέρριψε την Πέμπτη το σχέδιο της σκωτσέζικης κυβέρνησης για ένα δεύτερο δημοψήφισμα με στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Η ίδια πραγματοποίησε τη σχετική δήλωση, απαντώντας στο κάλεσμα της πρώτης υπουργού της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον για ένα νέο δημοψήφισμα, το οποίο θα πραγματοποιείτο είτε το φθινόπωρο του 2018 είτε την άνοιξη του 2019 – την περίοδο δηλαδή που προγραμματίζεται να λήξουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο: τώρα δεν είναι η στιγμή», τόνισε η Μέι στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Πιστεύω ότι πρέπει να εργαζόμαστε για την επίτευξη της σωστής συμφωνίας για τη Σκωτία και τη Βρετανία στην μελλοντική συνεργασία μας με την Ε.Ε.». πρόσθεσε.

«Θα ήταν άδικο για το λαό της Σκωτίας να τους ζητηθεί μία καθοριστική απόφαση χωρίς την απαραίτητη πληροφόρση για τη λήψη αυτής», κατέληξε.

Η Μέι, ωστόσο δε φάνηκε κατηγορηματική ως προς την προοπτική ενός δημοψηφίσματος σε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. 

Η Νικόλα Στέρτζον από την πλευρά της υπογράμμισε ότι το μπλοκάρισμα του δημοψηφίσματος θα ήταν αντιδημοκρατικό και θα αποδείκνυε ότι η Μέι φοβάται την ετυμηγορία του σκωτσέζικου λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή