Ολάντ: Τρομοκρατική επίθεση – Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας

Ολάντ: Τρομοκρατική επίθεση – Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια υπέστη χθες βοηθός του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέφρι Φρανκς, όταν άνοιξε ταχυδρομικό δέμα, που έφθασε λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι στην έδρα του Ταμείου στο 16ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Τζέφρι Φρανκς είναι βετεράνος εργαζόμενος του Ταμείου. Εργάζεται στον Οργανισμό εδώ και 24 χρόνια και τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε τη διεύθυνση του ευρωπαϊκού γραφείου. Στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ αναφέρεται ότι κατά καιρούς ο Φρανκς είχε αναλάβει διάφορες αποστολές για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό πλαστικού σωλήνα μήκους 30 εκατοστών. «Δεν πρόκειται για βόμβα, αλλά για αυτοσχέδια κατασκευή. Θυμίζει περισσότερο μεγάλο πυροτέχνημα. Το θύμα τραυματίσθηκε ελαφρά στο πρόσωπο από τα θραύσματα της έκρηξης, ενώ υπέστη και ρήξη τυμπάνου. Τα τραύματά της είναι ελαφρά και δεν εμπνέουν ανησυχία», είπε ο κ. Καντό. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε το περιστατικό ως τρομοκρατικό χτύπημα. «Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη για να το περιγράψει. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τους δράστες. Θα το κάνουμε με επιμονή και θα φθάσουμε μέχρι τέλους», είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

Την επίθεση καταδίκασε σε χθεσινές της δηλώσεις και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας πως πρόκειται για μια «δειλή πράξη βίας» ενάντια στο προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συμπληρώνοντας πως το Ταμείο δουλεύει μαζί με τις γαλλικές αρχές, προκειμένου να ανακαλύψουν τους υπαιτίους της επίθεσης. Οσο για τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, επέσπευσε την επιστροφή του στο Παρίσι, από τη Σομ όπου βρισκόταν σε επίσκεψη, για να ενημερωθεί από τις αστυνομικές αρχές για την πρόοδο των ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή