Το 75% των Γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί την αποχώρηση Φιγιόν από την προεκλογική κούρσα

Το 75% των Γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί την αποχώρηση Φιγιόν από την προεκλογική κούρσα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 75% των Γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί την αποχώρηση του Φρανσουά Φιγιόν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa που δημοσιεύεται σήμερα έπειτα από την αποκάλυψη σειράς οικονομικών σκανδάλων που έχουν πλήξει τη δημόσια εικόνα του υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς.

Δικαστική έρευνα διεξάγεται κατά του πρώην πρωθυπουργού για κατάχρηση δημοσίου χρήματος μετά τις κατηγορίες για αμοιβές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της συζύγου και των παιδιών του για εικονική απασχόληση.

Η έρευνα επεκτάθηκε για να περιλάβει τα ακριβά κοστούμια που ο Φρανσουά Φιγιόν έλαβε ως δώρα, έγινε γνωστό χθες από δικαστική πηγή.

Αφού εξασφάλισε αρχικά τη θέση του φαβορί στην προεκλογική κούρσα, ο Φρανσουά Φιγιόν χάνει συνεχώς έδαφος από τον Ιανουάριο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Φιγιόν θα αποκλεισθεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, εννέα στους δέκα Γάλλοι θεωρούν ότι ο Φρανσουά Φιγιόν δεν είναι έντιμος, ενώ περί τρία τέταρτα θεωρούν ότι δεν είναι «πειστικός» ούτε «απαντά στις ανησυχίες τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή