Υπουργός Οικονομικών Βαυαρίας: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει στην Ευρωζώνη, αναγκαίο ένα plan B

Υπουργός Οικονομικών Βαυαρίας: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει στην Ευρωζώνη, αναγκαίο ένα plan B

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να συζητήσουμε ένα σχέδιο Β΄. Κάποτε θα μας προκύψει (το θέμα). Η Ελλάδα δεν θα αντέξει κατά πάσα πιθανότητα να παραμείνει στην ευρωζώνη» είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος μόνον εάν συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): «Αυτό θα γίνει μόνον εάν συμμετάσχει το ΔΝΤ. Ένας ευρωπαϊκός γύρος του παιχνιδιού μόνο με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) δεν θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Ζέντερ.

Τα ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα θα παίξουν μεγάλο ρόλο στον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία, όπως είπε, διότι «η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) έχει δώσει μια υπόσχεση παλαιότερα: να γίνει το ευρώ τόσο σταθερό όσο το μάρκο. Αυτό την διαφοροποιεί και από τους Σοσιαλδημοκράτες».

Ο κ. Ζέντερ άσκησε επίσης σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) λόγω της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων: «H EKT δημιουργήθηκε ως ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή τράπεζα και όχι ως υποκατάστημα της Goldman Sachs», είπε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή