Στις 30 Μαρτίου ο Τίλερσον στην Άγκυρα

Στις 30 Μαρτίου ο Τίλερσον στην Άγκυρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Μαρτίου ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επίσκεψη στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο υψηλόβαθμος Αμερικάνος διπλωμάτης θα θέσει επί τάπητος με την τουρκική πλευρά μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης του Ρεξ Τίλερσον έρχεται από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο ίδιος ανακοινώνει ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών έρχεται ύστερα από σχετικό αίτημα του ίδιου.

Οι δυο άνδρες έχουν ήδη συνομιλήσει τηλεφωνικά και οι δυο κυβερνήσεις αυτή την ώρα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για την σημαντική επίσκεψη.

Εν τω μεταξύ, πριν από την επίσκεψη της Άγκυρας, οι δυο διπλωμάτες συναντιόνται στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της συνόδου για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος εκπροσωπεί την χώρα του σε αυτή την σημαντική σύσκεψη, θα πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επαφών.

Ας σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες πληροφορίες που έρχονται από την τουρκική πλευρά και κάνουν τον κύκλο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αμερικανική πλευρά.

Και το Κυπριακό στο τραπέζι

Στην Άγκυρα καλά ενημερωμένες πηγές συμπεραίνουν ότι στην πρώτη επίσκεψη του κ. Τίλερσον στην Τουρκία, η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει να θέσει επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δυο κυβερνήσεις.

Μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας, το Κυπριακό αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο, με την τουρκική πλευρά να επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της και να ζητά από τις ΗΠΑ επεξηγήσεις για την γραμμή που θα ακολουθήσει στην νέα περίοδο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή