Γαλλία: Παραιτήθηκε ο υπ. Εσωτερικών Λε Ρου – παραδέχθηκε ότι προσέλαβε τις κόρες του στο κοινοβούλιο

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο υπ. Εσωτερικών Λε Ρου – παραδέχθηκε ότι προσέλαβε τις κόρες του στο κοινοβούλιο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα της Τρίτης, αφού παραδέχθηκε ότι προσέλαβε τις δύο ανήλικες κόρες του σε κοινοβουλευτικές θέσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, ωστόσο αρνήθηκε ότι ενήργησε παράνομα.

Το προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον Ματιάς Φεκλ τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών μετά την παραίτηση Λε Ρου.

Ο Λε Ρου νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ την Τρίτη μετά από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχε προσλάβει τις κόρες του να εργαστούν στο κοινοβούλιο όταν εκείνες ήταν ακόμη στο λύκειο ή σπούδαζαν.

Σύμφωνα με τη γαλλική σατιρική εκπομπή Quotidien ο Λε Ρου είπε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα».

«Δεν υπάρχει σύγκριση» με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Φιγιόν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του, κατηγορείται από τη γαλλική δικαιοσύνη για κατάχρηση δημόσιων πόρων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή