Κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ επέστρεψαν στο μουσείο του Αμστερνταμ μετά από 14 χρόνια

Κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ επέστρεψαν στο μουσείο του Αμστερνταμ μετά από 14 χρόνια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο  Μουσείο Βαν Γκογκ του Αμστερνταμ επέστρεψαν δύο πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ που είχαν κλαπεί πριν από 14 χρόνια από τη συλλογή.

Πρόκειται για τον πίνακα «Παραλία στο Scheveningen με θυελλώδη καιρό» που δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 1882 και το έργο του «Το εκκλησίασμα φεύγει από την Αναμορφωμένη Εκκλησία του Nuenen», δημιούργημα του 1884.

Κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ επέστρεψαν στο μουσείο του Αμστερνταμ μετά από 14 χρόνια-1

«Τους έχουμε ξανά, επέστρεψαν» είπε ο διευθυντής Αξελ Ρουέγγερ και χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική για το Μουσείο και την ιστορία του.

Πέρυσι η ιταλική αστυνομία εντόπισε τα δύο έργα του διάσημου ζωγράφου στο σπίτι ιταλών μαφιόζων, διακινητών κοκαΐνης. Οι δύο πίνακες ήταν καλυμμένοι με βαμβακερά σεντόνια και ήταν τοποθετημένοι σε κουτί, κρυμμένο πίσω από τοίχο τουαλέτας.

Κλεμμένοι πίνακες του Βαν Γκογκ επέστρεψαν στο μουσείο του Αμστερνταμ μετά από 14 χρόνια-2

«Μετά από 14 χρόνια που βρίσκονταν στην αφάνεια τώρα μπορούν ξανά να λάμψουν» δήλωσε η ολλανδή Υπουργός Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Επιστήμης Τζετ Μπουσιμέικερ προτού αποκαλύψει τους δύο πίνακες, στα εγκαίνια της επιστροφής των έργων τέχνης.

Η κλοπή των δύο έργων συγκαταλέγεται στα δέκα σημαντικότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εις βάρος της τέχνης και το FBI τα αναζητούσε σε όλο τον κόσμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή