Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία απαγορεύει λάπτοπ – τάμπλετ στην καμπίνα

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία απαγορεύει λάπτοπ – τάμπλετ στην καμπίνα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία αποφάσισε την απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών με εξαίρεση τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα και smart phones στις χειραποσκευές των επιβατών, που ταξιδεύουν προς τη χώρα από έξι χώρες (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Αίγυπτος, Τυνησία και Σαουδική Αραβία).

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από αυτές τις χώρες, δε θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ, μέσα στο αεροπλάνο, και θα υποχρεώνονται, αντ' αυτού, να τις βάζουν στις στις βαλίτσες τους.

Οπως ξεκαθαρίζεται από κυβερνητικές πηγές πάντως, η απαγόρευση δε θα ισχύσει για τους πιλότους των αεροσκαφών.

Η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι έλαβε την παραπάνω απόφαση ύστερα από συνάντηση με αξιωματούχους αεροπορικής ασφάλειας.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα καθώς δεν θα αποτελούν «πανομοιότυπη» επανάληψη του μέτρου που πήραν οι ΗΠΑ.

Οπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές πάντως, η κίνηση αυτή δεν ακολουθεί κανενός είδους πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή και πρόκειται για «γενικό μέτρο» απέναντι σε μία «διαρκή απειλή» της ασφάλειας στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Λονδίνο και Ουάσιγκτον βρίσκονται σε επικοινωνία για την πλήρη κατανόηση της στάσης και των δύο πλευρών.

(Πηγή: AP / ΣΚΑΪ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή